Редактиране на страница и публикация

Във вашият сайт първоначално има една или няколко примерни страници. Една от тях е с име About (За мен, За сайта). В нея се намира следният текст:

This is an example of an about page. Unlike posts, pages are better suited for more timeless content that you want to be easily accessible, like your About or Contact information. Click the Edit link to make changes to this page or add another page.

Това е примерна страница, която можете да редактирате и да поместите информация за себе си или вашия сайт, така вашите читатели могат да разберат от къде сте или да получат друга информация за вас. За разлика от публикациите, страниците съдържат информация, която трябва да бъде лесно достъпна като За мен (За сайта) или Контакти. Можете да редактирате съдържанието на страницата или да създадете други.

За да редактирате страница от менюто в лявата част на екрана трябва да изберете Страници/Всички за да се покаже списък на всички страници в сайта ви. Посочете страницата, която желаете да редактирате с мишката и под нея ще се покажат възможности за редактиране, изтриване или преглед.

24-edit

След като изберете „Редактиране“ за дадена страница ще се зареди редакторът на WordPress, в който можете да промените заглавието и текста на страницата. В нашият случай просто ще преведем текста на български език. След като приключите с редактирането натиснете синият бутон „Обновяване“ в дясната част на страницата и вашите промени ще бъдат запаметени. Промените, които се направили, се отразяват веднага във вашият сайт.

Ако желаете да направите предварителен преглед на промените, които сте направили натиснете бутона „Преглед на промените“ и в нова страница на вашия браузър ще се покаже изглед на страницата. Това действие не записва промените, които сте направили!

25-edit-about

Във вашия сайт първоначално има една или няколко примерни публикации, една от които е с име Hello world! (Здравей, свят!) или First blog post (Първа публикация). В нея се намира следният текст:

This is your very first post. Click the Edit link to modify or delete it, or start a new post. If you like, use this post to tell readers why you started this blog and what you plan to do with it.

Това е вашата първа публикация. След като я прочетете, можете да я изтриете и да напишете своя с ново заглавие. Ако публикацията ви харесва, използвате я за да споделите защо сте започнали този блог и какви са плановете ви.

За да редактирате публикация от менюто в лявата част на екрана ,трябва да изберете Публикации/Всички публикации за да се покаже списък на всички публикации в сайта ви. Посочете публикацията, която желаете да редактирате с мишката и под нея ще се покажат възможности за редактиране, изтриване или преглед.

26-posts

След като изберете „Редактиране“ за дадена публикация ще се зареди редакторът на WordPress и всички действия, които можете да извършвате са същите като описаните по-горе при редактиране на страница.

27-edit-post

Реклами