Връзки

Във вашият сайт можете да поставите хипервръзки към ваши приятели, любими публикации или популярни сайтове като използвате джаджата Връзки. Връзките ни помагат да преминаваме лесно от един сайт към друг и те правят Интернет такъв какъвто е.

В WordPress можете да добавяте нови връзки, да ги организирате в категории и ли да ги управлявате. За да видите съществуващите хипервръзки от менюто в лявата част на екрана изберете Връзки/Всички. Посочете връзка с мишката и под нея ще се покажат възможности за редактиране или изтриване. Първоначално в сайта ви има около десет връзки, които сочат към различни ресурси на WordPress.com организирани в категорията Blogroll[1]. Ако желаете можете да ги изтриете една по една или от падащият списък „Масови действия“ да изберете „Изтриване“ и да щракнете върху бутона „Прилагане“.

50 links

За да създадете или управлявате категориите за връзки от менюто в лявата част на екрана трябва да изберете Връзки/Категории за връзки. В лявата част на страницата можете да създадете нова категория като въведете нейното име и кратко описание. А в дясната част имате списък на всички категории и след посочване мишката имате възможност да го редактирате или преглеждате.

51 link category

За да създадете нова хипервръзка от менюто в лявата част на екрана изберете Връзки/Нова връзка. Въведете името на връзката, нейният адрес, кратко описание и нейната категория. Полетата по-долу в страницата са незадължителни и може да не го променяте. След като се готови натиснете синият бутон „Нова връзка“ в дясната част на страницата.

52 new link

За да станат видими хипервръзките в сайта ви трябва да добавите в някоя от страничните ленти джаджата „Връзки“, ако не го направите те няма да се показват никъде.


[1] Терминът „Blogroll“ най-често се използва за връзки група от връзки към други блогове

Реклами