Регистриране на акаунт в WordPress.com

За да регистрирате акаунт в WordPress.com заредете адреса www.wordpress.com в предпочитаният от вас браузър.

1-wordpress

Изберете големият бял бутон с надпис „Get Started”в долната лява част на прозореца и ще се зареди страница за нова регистрация.

Трябва да преминете през 4 стъпки за да регистрирате нов сайт:

1. Първа стъпка – в зависимост от браузъра, който използвате може да видите различна първа страница.

Ако използвате Edge или Internet Explorer ще бъдете запитани какъв ще е вида на сайта ви и ще имате възможност за изберете от 4 варианта. Препоръчвам ви да изберете един от първите два. Няма значение кой точно.

2-step-1

Ако използвате браузър с ядро Gecko (Mozilla Firefox, Waterfox, SeaMonkey) или с ядро Blink (Google Chrome, Chromium, Opera) ще бъдете попитани за какво ще е вашият сайт и каква е неговата цел. Няма нужда да попълвате нищо. Просто натиснете синият бутон Continue в долната част на страницата.

2-step-12

2. Адрес на вашият сайт – придържайте се към кратки, лесно запомнящи се имена. Можете да използвате латински букви от a до z и цифри от 0 до 1. Ако името, което напишете е заето WordPress.com ще ви предложи алтернативен вариант. Ако напишете невалиден символ в името на сайта той ще се игнорира. Изберете първият адрес, който завърша с .wordpress.com и натиснете Select вдясно от него.

3-step-2

3. Избор на план – изберете план „Free”, който е безплатен (най-вляво).

4-step-3

4. Потребителско име и парола. Трябва да попълните следните полета:

а. Електронна поща – въведете вашият e-mail адрес, на който ще получите съобщение за активиране на вашият сайт;

б. Потребителско име – ще ви бъде предложено потребителско име като адресът на вашият сайт, но можете да използвате и друго, като то трябва да е с дължина поне 4 символа;

в. Парола – въведете вашата парола, като е желателно да използвате малки и главни букви, цифри и символи като !“£$%^&(.

След като приключите натиснете бутона Continue.

5-step-4

Вашият сайт ще се създаде и ще видите страницата, която е показана по-долу. Натиснете бутона View My Site за да го отворите.

6-congratulations

Ще се зареди вашият сайт в WordPress.com, който е със случайна тема.

7-account

През това време на вашата електронна поща е изпратено писмо, в което се съдържа връзка, която трябва да последвате за да активирате сайт си. Ако по някаква причина вашата електронна поща ви ограничава и не можете да щракнете върху хипервръзката за активиране, използвайте адресът, който е изписан в бутона. Копирайте го и го вмъкнете в реда за адреса на предпочитаният от вас браузър.

8-e-mail

Зарежда се отново вашият профил с поздравление за активирането му. Вече можете да добавяте страници и публикации в сайта.

9-confirmed

Вашият сайт можете да видите на адресът, който сте заявили по време на регистрацията. Той е от вида ivan.wordpress.com. Вашето Табло е достъпно на адрес от вида ivan.wordpress.com/wp-admin/.

Вашият сайт първоначално изглежда по начин подобен на изображението по-долу. Той има зададени стандартни настройки и използва случайна тема. Сайтът има 5 примерни страници, 3 публикации, които могат да бъдат редактирани или да бъдат изтрити.

10-site

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s